How odds betting on

sports work
bettingspelen.nu

Oddssättning

För genomsnittsspelaren så finns de odds som spelbolagen erbjuder bara där, och man tänker inte närmare på dem. Men oddsen sätts av levande människor av kött och blod och det är, faktiskt, inget speciellt med dem. Betting innebär ju att man ”slår vad” med den som sätter oddsen, och grunden för att spelbolagen ska kunna överleva är ju att de vinner oftare än de förlorar. Därför är kraven på de som sätter oddsen mycket höga och vi ger dig här nedan en guide i oddssättning!

Vilka sätter odds?

Det finns ingenting som säger att de som sätter odds är bättre än de mest hängivna spelarna. Tvärtom, oddssättarna gör precis samma sak som de som spelar när de sätter sina odds. De följer olika ligor, läser tidningar, och tänker efter vad de tror är det mest sannolika slutresultatet. Men till skillnad från den absoluta majoriteten av alla spelare, så är det deras heltidsjobb. De spenderar, bokstavligt talat, hela sin arbetsdag med att tänka på sport och spel.

När man tänker på det på det sättet kan det nästan verka lite orättvist – vilken chans har den genomsnittlige spelaren att överlista någon som spenderar så mycket tid med att analysera sport? Men då gömmer man bort vidden av vad oddssättarna gör. De fokuserar inte på ett fåtal lag, eller ens en liga. Den mängd information som de måste hålla i huvudet och analysera är långt större än vad som är fallet för de flesta spelare, som ju har ett betydligt mer begränsat intresseområde.

Det är ju så att oddssättare då och då gör bort sig rejält, med helt galna odds. Det är dessa ”misstag” som man som riktig spelare letar efter. Förr i tiden fanns enbart Svenska Spel, och de fåtal misstag som gjordes upptäcktes snabbt. I en del fall stoppades spel helt på matcher som fått konstiga odds. Med internet har vi numera tillgång till en stor mängd spelbolag, alla med sina egna oddssättare. Det gör att antalet misstag är betydligt fler, och heller inte alltid korrigeras. Det kan du utnyttja som spelare, om du har huvudet på skaft!

Jämför odds och spela på de bästa

Däremot om det finns helt galna odds på bettingsajter, kanske man inte vet det om man inte gjort sin undersökning. Kanske är det så att just detta spelbolag har en galen oddssättning men de andra är mer i din smak och passar dig som spelare. Därför kan det vara bra att jämföra de olika odds från de flesta bettingsidor online. Här kan du då se snabbt vilka odds som ligger på samma match, är det någon då som sticker ut mer än vad de ska – ja då kan du sålla bort dem direkt och bara vända dig till bra odds.

Dessa sajter som jämför de olika odds och andra speltips, är lätta att hitta. Det brukar gå bra att du direkt bara använder en sökmotor för att söka på de bästa bettingspelen eller vart man kan hitta bra odds på nätet. En sådan sajt som vi rekommenderar och som du kan ta del av direkt är bettingpånätet.nu. Dessa beskriver också vad mer du kan ta del av på sportsbook som spelutbud, bettingbonusar, bonus odds och mycket mer. Du kan också jämföra till exempel vad det är för typ av spelportal, till exempel vart de har sin licens, om de har några systercasinon och vilka tider som du kan ta hjälp av supporten.