How odds betting on

sports work
bettingspelen.nu

Fotbollsbetting

Fotboll räknas som världens största sport och det spelas över hela världen. Du kan hitta fotbollsodds och betting på alla sajter som har med spel att göra. Att spela på nätet kan du välja att göra från din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Utbudet är enormt stort och det finns en mängd olika oddsformat, vilket kommer utförligare ju mer du läser.

Att betta på fotboll innebär en mängd olika typer av olika bets och det gäller att bestämma sig för vad man vill spela på. Man kan spela på en specifik match eller hela serier som sträcker sig över en hel säsong.

Betta på ligamatcher

Att betta på vem som vinner Allsvenskan eller VM, eller kanske en division 2 match i hemmakommunen. Här finns allt för att du ska få en så härlig fotbollsupplevelse som möjligt.

Som nybörjare är det bra att man läser på ordentligt om de olika lagen och börjar med små belopp. Enklast är att satsa på singelmatcher. I praktiken innebär det att du väljer ut en match som du tror dig kunna tippa resultatet på. Sedan bestämmer du vilket belopp du vill satsa och sen lägger man sitt bet.

1X2 är det klassiska stryktipset och det vanligaste, men vill man ha det lite mer avancerat kan man spela moneyline-bet. Det innebär att man tar bort alternativet kryss och man måste välja vinnare och förlorare. Lite svårare men lite högre odds.

Livebetting

Tycker man detta är lite tråkigt eller man vill ha lite variation i sitt spelande kan man betta på över/under antal mål. Hur resultatet står i halvlek eller vem som vinner en specifik halvlek går också att betta på. Att detta utbud finns gör att det hela tiden finns något att betta på. Vill man ha action och tempo kan man välja att spela på livebetting vilket finns på många sidor. För att höja spelupplevelsen ytterligare kan man livestreama matchen. Och det är så nära man kan komma att sitta på läktaren men ändå i soffan i vardagsrummet.

Kombinationsspel

Vill man spela kombinationsspel är detta också möjligt. Det går till så att man blandar olika bets till ett större bet. Som exempel kan man tippa Malmö FF som vinnare mot Skövde AIK. Sedan kan man kombinera detta med vem eller vilka man tror ska göra mål och kanske det avgörande målet.

Ett annat sätt att spela är att spela systemspel vilket ökar dina chanser för vinst. Det skiljer sig inte jättemycket från kombinationsspel, men den stora skillnaden är att matcherna måste bli vinst.

Du sprider ut dina vinstchanser och alla matcher behöver inte gå med vinst till skillnad från kombinationsspel. Och ett systemspel gör att de olika spelen bryts ner i delar. På en kupong kan det till exempel bli fyra singlar och sex dubblar, samt fyra tripplar plus en fyrling, och detta ökar givetvis dina vinstchanser.

När man talar om fotboll, odds och betting är där några saker man ska tänka lite extra på. För det första finns det ligaspel som man bör sätta sig in i lite för att det ska kunna bli bra pengar. Vi har dessutom de stora ligaspelen som Champions League och Europa League. En annan liga som är väldigt populär att spela på är Copa Libertadores. Var fjärde år har man sedan OS, VM, EM och afrikanska mästerskapen, så visst finns det många fina alternativ när det kommer till fotboll och betting.

Kunskap krävs

Att odds på matcher inom fotboll skiljer sig en hel del från spel i övrigt på nätet. Här spelar kunskap, strategi och intresse en avgörande roll för hur framgångsrikt ens spel blir. När det gäller odds är det decimaltal som är det vanligaste, och där står hur många gånger pengarna kan vinnas. I praktiken innebär det att om ett odds ligger på 2,5 och du satsar 100 kronor, så blir det 250 kronor vid vinst.

De bästa strategierna när det gäller att vinna på fotbollsmatcher är att läsa på ordentligt om lagen som ska spela. Vilken form har nyckelspelarna, och hur har det gått för dem i tidigare matcher. Livebetting är mer actionfyllt och många upplever spänningen högre och roligare då man kan titta på matchen samtidigt som man bettar.