How odds betting on

sports work
bettingspelen.nu

Betting på hästar

Att betta på hästar är något som blivit väldigt vanligt, och en marknad som växer hela tiden. I Sverige är det vanligast att travhästar springer in enorma summor. I England är galopp som står för underhållningen mestadels när det gäller hästsport.

Sverige är dock inte ensamma om att spela på travhästar. Det är stort även i Norge, Danmark, Finland, Frankrike och Belgien.

ATG var det sätt man använde förr och det har fungerat smärtfritt i alla år. Med internet kom enkelheten och nu är det väldigt enkelt och smidigt då du kan betta på nätet både vad det gäller travsport, galoppsport och andra sporter. Den stora fördelen som internet har jämfört med ATG är att du kommer åt lopp som inte är tillgängliga via ATG. Den andra stora fördelen är frihet i att kunna spela när du vill på dygnet. Du slipper hålla reda på öppettider hos ombuden. En tredje fördel är att du kan spela på hästar från din mobiltelefon. De flesta sidor har idag mobilanpassat sina sajter så det är bara att logga in och spela på de lopp som intresserar en.

Spela på travhästar

Solvalla, Axevalla och Jägersro finns såklart kvar. Vill man åt stämningen är det fantastiskt att stå på läktaren och följa sin häst in i mål.

De absolut vanligaste spelformerna hos ATG är V65. V64 och V75. Utöver dem finns V5,V4 och V3 samt dagens dubbel.

V75 spelas på lördagar men självklart kan du lägga dina spel när du vill.Oddsen är fastställda redan innan start och påverkas inte av att någon börjar trava eller att väldigt många människor valt att spela på just det loppet. Man spelar på 7 lopp och här gäller det att försöka träffa in den rätta segraren i varje lopp. Lyckas man sätta 5 eller 6 av de 7 så ger det en viss utdelning men vill man åt de stora beloppen så är det 7 rätt som gäller.

Det är ingen större skillnad om du väljer att spela på V65 eller V64, utan vad som skiljer åt är antalet spel, och du spelar på 5 respektive 6 lopp istället.

En annan populär spelsort är dagens dubbel som du säkert hört talas om. Du väljer ut två lopp av de som ATG valt och sedan satsar du en viss summa. Vinner hästarna så vinner du, och denna populära spelsort kan spelas varje dag.

V5,V4 ochV3 är precis som det låter, du spelar på 5, 4 eller 3 lopp och för att få utdelning måste alla lopp vinnas.

Spela på galopphästar

Att spela på galopphästar är en mycket vanlig form av oddsspel. Man kan spela på vinnare, förlorare, plan, kombinationer från olika lopp, och mer därtill. För att kunna få utdelning krävs det att man läst på lite om de hästar som ställer upp. Man får titta lite på hur det gått i tidigare lopp. Hur konkurrensen i startfältet ser ut och om hästen haft några skador. Viktigt också är vem som rider hästen och hur de har presterat tidigare.

Om man är nybörjare är det lämpligt att börja med väldigt små insatser. När man börjar känna sig lite varm i kläderna kan man öka på att eftersom. Att hitta de höga oddsen bland de bästa hästarna är ju en utmaning som heter duga.

Galopptillhör inte de största sporterna men letar du runt ett tag kommer du garanterat hitta flera stycken som erbjuder betting på just det.

Man går tillväga precis som när man spelar på travhästar. Att betta på vinst innebär precis som det verkar, att hästen som vinner ger utdelning. Att betta på plats innebär att man gissar vem som kommer tvåa, trea eller fyra och så vidare. Spelar man hos ett ATG ombud är det oftast andra odds än de du finner på nätet.

Eftersom hästsport är en stor sport världen över finns det alltid något lopp som man kan spela på och vill du inte satsa på trav eller galopp finns det även dressyr och hopptävlingar som man kan spela på. Inom ponnyvärlden finns både trav, hoppning och dressyr och letar man runt lite finns det garanterat ett utbud även för den som vill ha det.

Alla dessa hästsporter finner du hos de flesta stora spelbolag, och betaltjänster och support finns som vanligt att tillgå då det krånglar.